Alternative Education at My School  e Twinning Projesi

Alternative Education at My School e Twinning Projesi

Okulumuz Anasınıfı Öğretmeni Neslihan Çermik'in 2023 Eğitim -Öğretim yılında öğrencileri ile yürütmüş olduğu; Hırvatistan, İspanya, Polonya,İtalya ortaklı Alternative Education at My School adlı eTwinning projesi ile Avrupa'daki tanınırlığını sürdürerek, Ulusal ve Avrupa Kalite Etiketleri ile ödüllendirilmiştir. Alternatif eğitim modelleri ile eğitim,  klasik eğitimin dışına çıkarak, bireylerin eğitime  bakış açısını değiştirir. Bu proje  farklı eğitim modelleri ile (Montessori, Reggio Emilia ve Bruno) tanıştırmış, farklı uyaranlar dahilinde bireysel zenginlikleri merkeze alarak, çocukların kalıcı öğrenmelerini desteklemiştir. Alternatif eğitim anlayışı, çocuğun öğrenme sürecinin öznesi olduğu, çocuk katılımına alan açan, akademik çıktıların yanında toplumsal yaşam becerilerine de odaklanan birden çok felsefeyi içinde barındırır.Bu proje ile Montessori, Reggio Emilia ve Bruno modellerini  öğrencilerimiz ile buluşturduk. Bireysel farklılıklara önem vererek çocukların kalıcı öğrenmelerini destekledik.

18.01.2024 181

18-01-202418-01-202418-01-2024