Urla Köstem Zeytinyağı Müzesi Gezisi

Urla Köstem Zeytinyağı Müzesi Gezisi

Okulumuz Semiha-İrfan Çalı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 10-A Yiyecek-İçecek Hizmetleri sınıfıyla Urla Köstem yağı Müzesine 13.02.2024 Salı günü  gezi gerçekleştirdik. Okul Müdürümüz Necmettin ADANAŞ’ın proğramı müsait olmadığı için katılamadığı geziye; 10- Sınıfı Yiyecek-İçecek Hizmetleri sınıfıyla birlikte, Müdür Yardımcımız Havva KOÇ, Yiyecek-İçecek Alan Zümre Öğretmenleri ve Okulumuz Öğretmeni  Zehra ÇETİN katılım sağladılar.

                        Urla Köstem Zeytinyağı Müzesinde bizi Köstem Yağı Ailesinden Tuğrul bey müze gezimize rehberlik etti. Tuğrul bey, Zeytin yağı müze tarihi, Zeytin yağının tarihsel serüveni, Zeytin yağı kalitesi, Akdeniz mutfağında Zeytin yağının önemi ve Zeytin hasadı hakkında panaromik anlatımla  öğrencilerimize Müzenin çeşitli bölümlerinde sunumlar yaptı. Köstem Zeytin yağı Müzesine ve Tuğrul beye Okulumuz  adına çok teşekkür ediyoruz.

                        Gezimiz sonrası Urla Yılay Hakan Çeken Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Yiyecek-İçecek Atölyelerine kısa bir ziyaret gerçekleştirdik. Urla İskelede öğrencilerimizle birlikte yemek ve dinlenme molasından sonra, Seferihisar’a dönerek gezimizi sonlandırdık.

              Gezimiz için araç ihtiyacımızı Okul Aile Birliği Başkanımız Yaşar KASAPOĞLU ve emeği geçen paydaşlarımıza teşekkür ederiz.  

15.02.2024 122